НОВИНИ, Олег Жданов, особистий сайт, український військовий експерт, блогер, ютуб канал, оперативна обстановка, війна в Україні, воєнна аналітика та огляди подій
 
ru uk en


РФ може готувати 300-тисячний "кулак": Жданов розкрив імовірні терміни удару

У РФ гостро стоїть питання нестачі озброєнь для забезпечення нових частин, наголосив Олег Жданов

Військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов прокоментував імовірність посилення підрозділів армії країни-агресора в Україні.

Коментуючи на прохання Главреда інформацію про те, що ворог може відправити на війну в Україну ще 300 тисяч солдатів, він зазначив, що це може статися не раніше наступного року.

"Це вже перспектива 2025 року, яка може відбутися за умови, перш за все, збору 300 тисяч. Тому що громадська думка щодо "СВО" в РФ змінюється, як і ставлення до її "героїв". Тому ще питання, чи зберуть у Росії таку кількість людей", - сказав експерт.

Водночас він також звернув увагу на те, що в РФ гостро стоїть питання нестачі озброєнь для забезпечення нових частин.

"Інше питання - з чим ці війсь ... Читати далі »

Категорія: Війна в Україні | Переглядів: 18 | Додав: ADMIN | Дата: 2024-05-02 | Коментарі (0)

ЗСУ можуть "зламати" армію РФ: Жданов назвав дві дії, які забезпечать перемогу

З появою далекобійних ракет ЗСУ будуть планомірно знищувати військові об'єкти в Криму, зазначив військовий експерт Олег Жданов.

Херсонський напрямок сьогодні виступає індикатором стану російських військ на території України. Російська армія вже не може перекинути додаткові сили, щоб відкинути ЗСУ з плацдарму на лівому березі. Про це в інтервʼю Главреду розповів військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов.

"Якби була така можливість, вони б кинули туди додаткові сили, щоб ліквідувати цей плацдарм. Але натомість Україна минулого тижня його розширила на південь від Кринок і взяла під контроль острів Нестрига. І це свідчить про те, що росіянам немає чого підкинути до горнила війни", - заявив військовий експерт.

За його словами, з появою далекобійних ракет ЗСУ будуть планомірно знищувати військові об' ... Читати далі »

Категорія: Війна в Україні | Переглядів: 19 | Додав: ADMIN | Дата: 2024-05-01 | Коментарі (0)

У бій кидають нові бригади: Жданов назвав напрямок головного удару РФ

РФ зазвичай воює за лекалами Другої світової війни, нагадав Олег Жданов.

Основним завданням російських окупантів може бути розтягування резервів Сил оборони України, заявив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов.

"Найімовірніше, саме Авдіївський напрямок вони вважатимуть напрямком головного удару", - підкреслив він в інтерв'ю Главреду.

Експерт каже, що РФ зазвичай воює за лекалами Другої світової війни - де у них з'явився успіх, туди вони і кидають основні сили.

"Можливо, навіть зниженню бойової активності на Бахмутському напрямку, біля Часового Яру, сприяло те, що росіяни почали кидати бригади, полки на Очеретине і намагатися далі пробивати наш фронт у тому напрямку. Тому там вони розвиватимуть успіх, а на інших ділянках основним завданням буде відтягування наших сил", - не виключає він.

 

... Читати далі »
Категорія: Війна в Україні | Переглядів: 20 | Додав: ADMIN | Дата: 2024-05-01 | Коментарі (0)

РФ проводить перегрупування на Харківському напрямку: Жданов пояснив, у чому загроза

Перегрупування окупантів на Харківському напрямку були очікувані.

Військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов прокоментував заяву Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського про перегрупування Росією військ на Харківському напрямку. Він пояснив, з якою метою це робиться і чи є загроза для Харкова та півночі Харківської області.

За словами Жданова, спочатку потрібно визначитися з тим, про які війська йдеться.

"Перегрупування на Харківському напрямку відбуваються і біля Куп'янська. І там росіяни дійсно вже зібрали ударне угруповання, яке посилили танковою дивізією. Там вони прорвали одну з ділянок нашого фронту і просунулися вперед, і це вирішення стратегічної задачі із захоплення Куп'янська-Вузлового, який росіяни давно хочуть захопити через залізничну гілку", - сказав військовий експерт в інтерв'ю ... Читати далі »

Категорія: Війна в Україні | Переглядів: 19 | Додав: ADMIN | Дата: 2024-05-01 | Коментарі (0)

РФ спробує захопити більше територій на 3 напрямках – Жданов

Українські військові влітку цього року можуть змусити російських окупантів сісти в глуху оборону.

Російські окупанти зараз намагаються сильніше атакувати на фронті, адже вони розуміють, що коли до України прибуде допомога від США, то українські військові зможуть давати потужнішу відсіч. Загарбники намагаються скористатися ситуацією, поки для них не закрилося це "вікно можливостей".

Окупанти найближчим часом будуть намагатися за будь-яку ціну, незважаючи на свої втрати, захопити якомога більше територій на трьох напрямках – Авдіївському, Бахмутському і Новопавлівському. Таку думку висловив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов в інтерв’ю Главреду.

Він зазначив, що у травні-червні цього року окупанти можуть активізуватися на Куп'янському напрямку. Проте, за його словами, росіяни найімовірніше з Куп'янського напрямку можуть перекидат ... Читати далі »

Категорія: Війна в Україні | Переглядів: 18 | Додав: ADMIN | Дата: 2024-05-01 | Коментарі (0)

Основне завдання росіян – розтягування наших резервів. Скоріше за все, саме Авдіївський напрямок вони матимуть за напрямок головного удару, вважає експерт.

Росія активізувалася на півночі України та стягує війська до кордону з Сумщиною та Харківщиною, що може свідчити про підготовку до можливого наступу на цьому напрямку. Мотив зрозумілий - Кремль намагається скористатися вікном можливостей до отримання Україною західної допомоги.

В інтервʼю Главреду військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов розповів, чи здатна Росія піти на Харків та Суми, для чого росіяни перекидають до кордону з Україною чеченців, та коли РФ почне втрачати позиції на фронті.

Хотіла б попросити вас прокоментувати заяву Головнокомандувача ЗСУ Сирського щодо перегрупування Росією військ на Харківському напрямку. З якою метою це роблять, і чи є загроза для Харкова та півночі Харківської област ... Читати далі »

Категорія: Війна в Україні | Переглядів: 19 | Додав: ADMIN | Дата: 2024-05-01 | Коментарі (0)

Травень стане для України дуже "гарячим": експерт дав серйозний прогноз

Спираючись на дані української розвідки, російська армія сьогодні спроможна влаштувати масований ракетний удар.

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що сьогодні керівники Кремля лякають атаками по Україні, зокрема збільшенням інтенсивності ударів, ударами по логістичним центрам та базам зберігання зброї.

"Я скажу, що тут більше політики, ніж військового. Вони дуже бояться. Вони розуміють, що чим більше зброї прийде, тим гірше у них буде ситуація на лінії фронту. Зараз вони поки що володіють ініціативою. А через місяць ця ініціатива може прийти до нас. Якщо ми знімемо ліміти із нашої артилерії, якщо у нас з'являться ще хоч одна ескадрилья F-16, то ми можемо почати ганяти їх в повітрі. Тому Шойгу і робить такі заяви: розповідає, скільки ми втрат понесли, що вони нам зараз влаштують масовані ракетні обстріли", - каже Олег Жданов в інтерв'ю для ТСН ... Читати далі »

Категорія: Війна в Україні | Переглядів: 48 | Додав: ADMIN | Дата: 2024-04-26 | Коментарі (0)

Росія змінила тактику ударів по містах України та зосередилася переважно на прифронтових регіонах. За словами військового експерта Олега Жданова, найближчим часом ворог спробує влаштувати “похід ва-банк” та завдаватиме масованих ракетних ударів.

Коли і куди може вдарити російська армія, чи має достатньо ракет для цього, а також як і чому змінилися її атаки, читайте у матеріалі ТСН.ua.

Росія змінила тактику

За словами Олега Жданова, російська армія сьогодні намагається “спіймати” якомога більше людей на вулицях, тому наносить удари переважно зранку та вдень — по житловим к ... Читати далі »

Категорія: Війна в Україні | Переглядів: 43 | Додав: ADMIN | Дата: 2024-04-24 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 ... 116 117 »