НОВИНИ, Олег Жданов, особистий сайт, український військовий експерт, блогер, ютуб канал, оперативна обстановка, війна в Україні, воєнна аналітика та огляди подій
 
ru uk en



ВІДСТЕЖУВАТИ

21:39
Чи вдалися Путіну домовитися з Китаєм про всі свої "хотілки"

Військовий експерт пояснив, чи вдалися Путіну домовитися з Китаєм про всі свої "хотілки"

Як вважає військовий експерт Олег Жданов, навряд чи російському диктатору Володимиру Путіну вдалося домовитися з лідером КНР про всі свої "хотілки".

Російському диктатору Володимиру Путіну не вдалося досягти бажаних домовленостей під час недавнього візиту в країну-агресора Росію китайського лідера Сі Цзіньпіна. Про це в інтерв'ю Главреду сказав полковник запасу, військовий експерт Олег Жданов.

"Думаю, певні домовленості були досягнуті. Все ж таки вони сиділи 4,5 години при закритих дверях і щось обговорювали. Але навряд чи вдалося домовитися про те, чого хотів Путін. Швидше за все, світогляд Сі Цзіньпіна орієнтований на завершення війни. Китаю дуже заважає війна і тому Пекіну потрібно, щоб вона якомога швидше закінчилася", ‒ сказав він.

Як вважає Жданов, у китайського лідера зараз дуже вигідні позиції ‒ і в переговорному плані, і у всіх інших.

"Але за рахунок безбашенної позиції Путіна Китай отримує свою дуже сильну переговорну позицію. Хто біжить на переговори до Сі Цзіньпіна? Європа, яка першою здрейфила і відразу починає намагатися перейти до якихось рішень. Сі Цзіньпін в такій ситуації, як великий цар, сидить вдома і чекає, коли до нього прийдуть просити про якусь велику милість. Припустимо, про напоумлення Путіна, щоб він більше не наступав. Сам Цзіньпін не хоче особливо ні з ким розмовляти, в тому числі і з США. Він молодець - грає в свою гру і за рахунок слабкої Росії, раболіпності Путіна, формує грамотну гру з точки зору бачення Китаєм свого позиціонування в світі. Як говорив один політолог - за рахунок Росії, на плечах Росії і на уламках Росії", ‒ підсумував він.

Посилання на джерело
Категорія: Війна в Україні | Переглядів: 71 | Додав: ADMIN | Теги: Чи вдалися Путіну домовитися з Кита | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar