НОВИНИ, Олег Жданов, особистий сайт, український військовий експерт, блогер, ютуб канал, оперативна обстановка, війна в Україні, воєнна аналітика та огляди подій
 
ru uk en



ВІДСТЕЖУВАТИ

20:39
"Тоді війна затягнеться"

"Тоді війна затягнеться": Жданов пояснив, як надання Китаєм зброї Росії змінить ситуацію на фронті

Постачання Росії китайської зброї може не стати проблемою для України, якщо партнери вчасно нададуть їй далекобійне озброєння.

Якщо Китай постачатиме зброю країні-агресорці Росії, це серйозно не вплине на перебіг війни в Україні, проте додасть українським військовим головного болю, адже доведеться активніше знищувати цю техніку на полі бою.

Україна зможе активно протидіяти китайській військовій техніці на фронті, якщо партнери передадуть їй далекобійне озброєння. Про це розповів полковник запасу, військовий експерт Олег Жданов в інтерв’ю Главреду.

"Постачання зброї з КНР до Росії серйозно вже не вплинуть (на ситуацію у війні – ред.). Однак це додасть нам головного болю, тому що з наслідками передачі зброї доведеться боротися вже на полі бою. Доведеться або знищувати склади, або відбивати удари російської артилерії. У цьому плані ситуація стане проблемою", – зазначає Жданов.

Але це не буде проблемою, якщо Захід вчасно передасть Україні далекобійне озброєння, наголосив експерт.

"Наприклад, сьогодні РСЗВ HIMARS допомагає нам контролювати російський тил на відстані 50 кілометрів. У разі передачі ATACMS українська армія отримає можливість наносити удари на дальності 300 км. Артилерія противника не виживе за подібного вогневого ураження, причому враховуючи, що військовій техніці потрібен склад, який повинен бути якомога ближче до вогневої позиції. Причому техніка повинна знаходитися біля лінії фронту", – пояснив військовий експерт.

За його словами, в цілому постачання Росії китайської зброї не вплине на ситуацію на полі бою. Проте тоді війна затягнеться, вважає Жданов.

Посилання на джерело
Категорія: Війна в Україні | Переглядів: 67 | Додав: ADMIN | Теги: Тоді війна затягнеться | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar