НОВИНИ, Олег Жданов, особистий сайт, український військовий експерт, блогер, ютуб канал, оперативна обстановка, війна в Україні, воєнна аналітика та огляди подій
 
ru uk en



ВІДСТЕЖУВАТИ

22:27
"Бригади залишаються "голими"

"Бригади залишаються "голими": Жданов розповів, коли армія України піде в контрнаступ

Олег Жданов вважає, що формувати нову гвардію наступу буде можливо, коли Україні дадуть зброю.

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що сьогодні українська армія не може піти в контрнаступ через суттєві проблеми із озброєнням військових на фронті.

"Це питання треба ставити у Брюсселі. У Вашингтоні, я думаю, вже не варто його ставити. Я би згадав статтю генерала Валерія Залужного. Він частково визначив необхідну кількість. Йшлося про 300 танків, 500 артилерійських систем, близько тисячі бойових броньованих машин. Тобто нам потрібна зброя. Навіть зараз, добре, відпрацюють депутати цей закон про мобілізацію. Хоча я вважаю, що він не потрібен, треба удосконалювати чинний, щоб він працював ліпше і швидше. Добре, ухвалять вони новий закон, зберемо ми 100 тисяч, і що ми будемо з ними робити? Тримати їх на полігоні, поки не прилетить російська ракета? Немає зброї на них", - розповів експерт для ТСН.

За його словами, формувати нову гвардію наступу буде можливо, коли Україні дадуть зброю. Зараз, як казав президент Зеленський, кілька бригад залишаються "голими".

"Тобто ми їх сформували, особовий склад набрали, а техніка не прийшла для цих бригад. Ні артилерія, ні танки, ні бойові броньовані машини. Вони не сидять на полігоні, сьогодні ці бригади підуть на поповнення втрат особового складу до інших бригад. Але для того, щоб говорити про контрнаступ, нам треба озброєння. Особовий склад ми більш-менш можемо знайти. А озброєння, на жаль, у нас таких можливостей немає. Поки що це питання порядку денного, але коли воно буде вирішене - сказати дуже-дуже важко. Навіть в Євросоюзі немає єдиного розуміння, скільки, коли і якої зброї нам дати", - розповів Олег Жданов.

Посилання на джерело
Категорія: Війна в Україні | Переглядів: 72 | Додав: ADMIN | Теги: Бригади залишаються голими | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar