НОВИНИ, Олег Жданов, особистий сайт, український військовий експерт, блогер, ютуб канал, оперативна обстановка, війна в Україні, воєнна аналітика та огляди подій
 
ru uk en



ВІДСТЕЖУВАТИ

19:33
Китай буде тиснути

Китай буде тиснути: Пекін хоче заморозки війни, Жданов пояснив інтерес КНР

Китай іде шляхом найменшого опору, який передбачає припинення вогню, каже Олег Жданов.

Китай може посилити військову підтримку Росії, адже Пекін зацікавлений у тому, щоб війна закінчилася якомога швидше, заявив військовий експерт Олег Жданов.

Як наголосив він в інтерв'ю Главреду, у китайців складна економічна ситуація і їм байдуже, яким шляхом відбудеться завершення війни, тож у КНР розраховують, що чим швидше вона закінчиться, тим скоріше почнеться пожвавлення китайської економіки.

"До того ж Китаю потрібно вирішувати питання зі своїм головним торговельним партнером - Сполученими Штатами. Саме американці головний партнер Пекіна з торгівлі, Росія - лише придаток. Пекіну потрібно, щоб закінчилася війна, і були зняті санкції. КНР потрібні ринки збуту - американський, європейський і російський. А яким шляхом закінчиться війна, Китаю не важливо", - сказав експерт.

Він наголосив, що Китай йде шляхом найменшого опору, який передбачає припинення вогню і мирні переговори, а як сказав головний дипломат і глава адміністрації Сі Цзіньпіна Ван І, головне - почати переговори, а далі вони можуть тривати нескінченно.

"Варіант, у якому зацікавлений Китай, - умовний Мінськ-3 або Стамбул-2. До речі, міністр закордонних справ Туреччини Чавушоглу вже провів зустріч із Лавровим і там вони, мовляв, вирішили, що почнуться переговори щодо припинення вогню. Що називається, без мене мене одружили. Уже домовилися про Стамбул-2. І Пекін буде на це тиснути, щоб домогтися своїх цілей: припинити вогонь, заморозити конфлікт, скасувати санкції і почати спокійно собі торгувати і рухати кораблі", - додав Жданов.

Посилання на джерело
Категорія: Війна в Україні | Переглядів: 68 | Додав: ADMIN | Теги: Китай буде тиснути | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar