НОВИНИ, Олег Жданов, особистий сайт, український військовий експерт, блогер, ютуб канал, оперативна обстановка, війна в Україні, воєнна аналітика та огляди подій
 
ru uk en



ВІДСТЕЖУВАТИ

20:30
У якому разі літаки F-16 можуть не допомогти Україні

Жданов пояснив, у якому разі літаки F-16 можуть не допомогти Україні

Західні сучасні винищувачі F-16 можуть бути в Україні вже навесні.

Американські літаки F-16 можуть істотно вплинути на перебіг бойових дії в Україні. Втім, за відсутності необхідного озброєння у сухопутних військ їхня поява зіграє роль лише для оборонної стратегії.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов, передає "Телеграф".

"Літаки без танків перемогти нам не допоможуть", - сказав він.

За словами експерта, в разі, якщо найближчим часом на Заході не почнуть нарощувати темпи й обсяги військової допомоги Україні, то не виключено, що збережеться небезпечна тенденція втрати територій.

"Дефіцит техніки в ЗСУ обумовлений не фізичною неспроможністю партнерів передати її, а відсутністю політичної волі. У США на складах стоять 4 тисячі танків Abrams. Що заважає президенту без всяких фінансувань і зміни законів дати розпорядження про передавання їх Україні? Відповідні механізми існують", - заявив Жданов.

Проблеми з озброєнням у РФ

Він зазначив, що труднощі з озброєнням виникають і в Росії. Зокрема, в окупантів спостерігається стагнація військово-промислового комплексу, а найближчими місяцями фахівці очікують початку рецесії.

"Вони вже зараз відновлюють танки Т-55 і все йде до того, що ми побачимо на полі бою Т-34. Спостерігається тенденція до зниження якості, погіршення тактико-технічних характеристик техніки й озброєння", - сказав Жданов.

Посилання на джерело
Переглядів: 130 | Додав: ADMIN | Теги: У якому разі літаки F-16 можуть не | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar